Kapusta „bidula” – po naszemu.
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/kapusta-bidula-po-naszemu/
Pyszne, bardzo swojskie i sycące danie z prostych składników, a więc kapusta „bidula” – po naszemu. Bidula to klasyczne polskie danie, które pochodzi podobno z kielecczyzny, gdzie jadali ją na co dzień biedni chłopi. Przyrządzano ją z kiszonej kapusty z dodatkiem ziemniaków i grochem. My nazwaliśmy bidulę po naszemu, ponieważ zrobiliśmy ją z kapusty białej i...
Najnowsze przepisy
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 6
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 13
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 12
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 14
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Jeśli szukasz pomysłu... ⇖ 9
Zupa krem z kalafiora prosty sposób na przygotowanie zupy... ⇖ 17
Pomysł na szybki, łatwy i przepyszny obiad czyli makaron... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 710
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 421
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 372
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 424
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 703
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 560
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 254
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 244
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 204









































