Kapusta „bidula” – po naszemu.
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/kapusta-bidula-po-naszemu/
Pyszne, bardzo swojskie i sycące danie z prostych składników, a więc kapusta „bidula” – po naszemu. Bidula to klasyczne polskie danie, które pochodzi podobno z kielecczyzny, gdzie jadali ją na co dzień biedni chłopi. Przyrządzano ją z kiszonej kapusty z dodatkiem ziemniaków i grochem. My nazwaliśmy bidulę po naszemu, ponieważ zrobiliśmy ją z kapusty białej i...
Najnowsze przepisy
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 26
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 18
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 22
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 25
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 790
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 499
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 421
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 458
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2467
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2050
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1406
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 821
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 730
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 660
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 633
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 625









































