Kapusta „bidula” – po naszemu.
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/kapusta-bidula-po-naszemu/
Pyszne, bardzo swojskie i sycące danie z prostych składników, a więc kapusta „bidula” – po naszemu. Bidula to klasyczne polskie danie, które pochodzi podobno z kielecczyzny, gdzie jadali ją na co dzień biedni chłopi. Przyrządzano ją z kiszonej kapusty z dodatkiem ziemniaków i grochem. My nazwaliśmy bidulę po naszemu, ponieważ zrobiliśmy ją z kapusty białej i...
Najnowsze przepisy
Thanksgiving is such a special time of year, isn’t it?... ⇖ 11
Oh, the joy of Thanksgiving! It’s that magical time of... ⇖ 10
Thanksgiving is such a special time, isn’t it? It’s all... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 688
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 401
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 352
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 415
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 901
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 665
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 475
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 474
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 424
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 423









































