Kapusta „bidula” – po naszemu.
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/kapusta-bidula-po-naszemu/
Pyszne, bardzo swojskie i sycące danie z prostych składników, a więc kapusta „bidula” – po naszemu. Bidula to klasyczne polskie danie, które pochodzi podobno z kielecczyzny, gdzie jadali ją na co dzień biedni chłopi. Przyrządzano ją z kiszonej kapusty z dodatkiem ziemniaków i grochem. My nazwaliśmy bidulę po naszemu, ponieważ zrobiliśmy ją z kapusty białej i...
Najnowsze przepisy
Delikatna, puszysta i pełna smaku focaccia z dodatkiem... ⇖ 5
Kentucky Gold – prosty domowy sos, który pasuje do wielu... ⇖ 9
Ta warstwowa sałatka na Sylwestra jest nieziemska! Lubię... ⇖ 17
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 20
To bardzo prosty przepis na pyszne ciasto bez dodatku cukru... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 807
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 511
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 438
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 470
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3777
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2339
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1679
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 940
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 913
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 852
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 805









































