Kapusta „bidula” – po naszemu.
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/kapusta-bidula-po-naszemu/
Pyszne, bardzo swojskie i sycące danie z prostych składników, a więc kapusta „bidula” – po naszemu. Bidula to klasyczne polskie danie, które pochodzi podobno z kielecczyzny, gdzie jadali ją na co dzień biedni chłopi. Przyrządzano ją z kiszonej kapusty z dodatkiem ziemniaków i grochem. My nazwaliśmy bidulę po naszemu, ponieważ zrobiliśmy ją z kapusty białej i...
Najnowsze przepisy
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 11
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 13
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 7
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 16
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 10
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 63
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 748
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 464
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 389
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 443
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 293
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 161
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 63
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 40
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 36
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 31








































