Kapusta Pelustka – po ukraińsku

Biała kapusta, buraczki, marchewka i czosnek w aromatycznej zalewie, to kapusta pelustka po ukraińsku. Prosta, chrupiąca przekąska z klasycznych warzyw, które są w każdym domu. Marynowana w ten sposób kapusta doskonale komponuje się z pieczonym, duszonym i smażonym mięsem. Świetnie smakuje z ziemniakami oraz jako samodzielna zdrowa przekąska. Zachwyci na pewno lekko kwaśnym smakiem...
Najnowsze przepisy
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 8
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 14
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 12
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 673
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 391
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 341
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 407
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 759
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 293
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 245
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 180
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 173