Kapusta z jabłkami – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2023/06/kapusta-z-jabkami-kuchnia-podkarpacka.html
Kapusta z jabłkami – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Wola Dalsza, gmina Białobrzegi, powiat łańcucki W podkarpackich domach duszoną młodą kapustę przyrządza się na wiele sposobów. Niektórzy do podduszonej kapusty dodają odrobinę śmietany, dzięki czemu nabiera ona łagodnego, maślanego smaku. Inni przyrządzają ją z przecierem pomidorowym, który dodaje kapuście...
Najnowsze przepisy
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 0
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 6
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 20
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 14
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 99
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 484
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 466
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 369
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 359
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 225









































