Karp smażony w panierce

Tradycyjny karp wigilijny, smażony w chrupiącej panierce. Karp to klasyczne danie, które jest obecne na każdym świątecznym stole. Panierowany w bułce lub tylko w mące, dobrze przyrządzony na patelni karp jest delikatny i kremowy, lekko słodki w smaku. Przypomina nieco gotowane mięso z kurczaka. Dlaczego przyjęło się więc przekonanie, że karp zawsze cuchnie mułem? W przepisie postaramy odpowiedzieć na to oraz na kilka innych pytań dotyczących przyrządzania karpia. Karp...
Najnowsze przepisy
Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo... W tej wersji... ⇖ 14
Witam Kochani! Chleb z dużą ilością błonnika nie tylko... ⇖ 19
Delikatne pulpeciki w sosie pieczarkowym przepis na obiad... ⇖ 17
Cześć! Dzisiaj robimy cytrynowe ciasto z cukinii mojej... ⇖ 11
Dziś zapraszam na pyszną, rozgrzewającą i niedrogą... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 675
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 392
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 344
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 407
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 772
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 316
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 269
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 193
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 192