Karp smażony w panierce

Tradycyjny karp wigilijny, smażony w chrupiącej panierce. Karp to klasyczne danie, które jest obecne na każdym świątecznym stole. Panierowany w bułce lub tylko w mące, dobrze przyrządzony na patelni karp jest delikatny i kremowy, lekko słodki w smaku. Przypomina nieco gotowane mięso z kurczaka. Dlaczego przyjęło się więc przekonanie, że karp zawsze cuchnie mułem? W przepisie postaramy odpowiedzieć na to oraz na kilka innych pytań dotyczących przyrządzania karpia. Karp...
Najnowsze przepisy
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 7
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 14
Szukasz inspiracji na smaczne przekąski na przyjęcie lub... ⇖ 16
Długa podróż i perspektywa wielu godzin za kółkiem?... ⇖ 20
Śliwki pod kruszonką z ciasteczkami amaretti, to deser,... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 644
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 373
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 324
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 394
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1979
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 317
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 287
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 279
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 235
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199