Karp smażony w panierce
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/karp-smazony-w-panierce/
Tradycyjny karp wigilijny, smażony w chrupiącej panierce. Karp to klasyczne danie, które jest obecne na każdym świątecznym stole. Panierowany w bułce lub tylko w mące, dobrze przyrządzony na patelni karp jest delikatny i kremowy, lekko słodki w smaku. Przypomina nieco gotowane mięso z kurczaka. Dlaczego przyjęło się więc przekonanie, że karp zawsze cuchnie mułem? W przepisie postaramy odpowiedzieć na to oraz na kilka innych pytań dotyczących przyrządzania karpia. Karp...
Najnowsze przepisy
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 4
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 6
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 13
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 763
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 467
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 397
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 445
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 468
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 343
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 341
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 299
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 227
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 175
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 173
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































