Karp w wersji klasycznej
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/12/karp-w-wersji-klasycznej.html
1 ryba typu Karpcytrynaprzypwa do ryby z nutką cytrynyprzyprawy -pieprz , sól , tymianekmąka pszenna+jajka+bułka tarta do panierowaniamaggiolej rzepakowy do smażeniaKarpia (najlepiej lekko przemrożony) , odmrażamy , posypujemy przyprawami , skrapiamy cytryną i pozostawiamy około 20 minut do przegryzienia .Po upływie tego czasu , przyprawioną rybę panierujemy podwójną panierką .MĄKA PSZENNA+JAJKO(z kilkoma kroplami maggi)+BUŁKA TARTA .Gdy rybę mamy operowaną smażymy w...
Najnowsze przepisy
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 10
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 11
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 37
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 58
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 60
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 108
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 446
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 441
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 338
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 335
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 295
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 226
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 165
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































