Karp w wersji klasycznej
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/12/karp-w-wersji-klasycznej.html
1 ryba typu Karpcytrynaprzypwa do ryby z nutką cytrynyprzyprawy -pieprz , sól , tymianekmąka pszenna+jajka+bułka tarta do panierowaniamaggiolej rzepakowy do smażeniaKarpia (najlepiej lekko przemrożony) , odmrażamy , posypujemy przyprawami , skrapiamy cytryną i pozostawiamy około 20 minut do przegryzienia .Po upływie tego czasu , przyprawioną rybę panierujemy podwójną panierką .MĄKA PSZENNA+JAJKO(z kilkoma kroplami maggi)+BUŁKA TARTA .Gdy rybę mamy operowaną smażymy w...
Najnowsze przepisy
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 9
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 23
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 29
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 55
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 63
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 72
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 111
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 521
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 432
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263









































