Karp w wersji klasycznej
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/12/karp-w-wersji-klasycznej.html
1 ryba typu Karpcytrynaprzypwa do ryby z nutką cytrynyprzyprawy -pieprz , sól , tymianekmąka pszenna+jajka+bułka tarta do panierowaniamaggiolej rzepakowy do smażeniaKarpia (najlepiej lekko przemrożony) , odmrażamy , posypujemy przyprawami , skrapiamy cytryną i pozostawiamy około 20 minut do przegryzienia .Po upływie tego czasu , przyprawioną rybę panierujemy podwójną panierką .MĄKA PSZENNA+JAJKO(z kilkoma kroplami maggi)+BUŁKA TARTA .Gdy rybę mamy operowaną smażymy w...
Najnowsze przepisy
Pyszne paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami –... ⇖ 11
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 54
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 63
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 72
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 111
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 596
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 517
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 427
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 401
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 398
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 392
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 271
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 260









































