Karpatka
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/karpatka/
Karpatka to ciasto, które piekły już nasze babcie – jest łatwe w przygotowaniu, ale wymaga cierpliwości i czasu. Deser składa się z dwóch blatów ciasta parzonego, które są przełożone pysznym kremem budyniowym. Polecam! Artykuł Karpatka pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 4
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 18
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 26
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 25
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 28
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3106
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2169
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1515
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 861
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 725
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 712
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 694
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 662









































