Karpatka
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/karpatka/
Karpatka to ciasto, które piekły już nasze babcie – jest łatwe w przygotowaniu, ale wymaga cierpliwości i czasu. Deser składa się z dwóch blatów ciasta parzonego, które są przełożone pysznym kremem budyniowym. Polecam! Artykuł Karpatka pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 14
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 10
Pyszny obiad? kolacja? czy może śniadanie? jak wolicie... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 401
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 302
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 294
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 241
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 191
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 151
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 124









































