Karpatka
Źródło: https://poslodkiejstroniekuchni.pl/karpatka/
Karpatka to ciasto, które piekły już nasze babcie – jest łatwe w przygotowaniu, ale wymaga cierpliwości i czasu. Deser składa się z dwóch blatów ciasta parzonego, które są przełożone pysznym kremem budyniowym. Polecam! Artykuł Karpatka pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 10
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 26
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 106
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 23
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 19
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 22
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 321
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 196
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 106
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 93
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 68
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 53
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 45
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 44








































