Karpatka

Karpatka to moje ciasto dzieciństwa! Karpatka to bardzo popularne ciasto, które chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. To połączenie dwóch pofałdowanych blatów ciasta parzonego przełożone dużą ilością kremu budyniowego. Zapraszam po przepis na najlepszą karpatkę z puszystą, zwartą masą budyniową, która nie wypływa po bokach. Jeśli odtworzysz przepis krok po kroku to gwarantuję, że Twoja karpatka będzie cudownie pyszna! Składniki na karpatkę:ciasto parzone5 jajek M150...
Najnowsze przepisy
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 9
Oh my gosh, let me tell you about strawberry mousse! This... ⇖ 20
Churros poppers are the perfect sweet treat! Imagine biting... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Ciasto francuskie ma w sobie coś magicznego. Wystarczy... ⇖ 16
Mało który grzyb budzi tyle emocji i sentymentu co kania,... ⇖ 5
Przepisy na czasie
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 79
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 42
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 32
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 31
Pyszny serniczek na pierwszy dzień szkoły? czemu nie?... ⇖ 25
Nocna owsianka z jabłkiem i klonem – fit, bez gotowania5... ⇖ 25