Kartacze z mięsem

Każdy kto chociaż raz odwiedził Podlasie lub Mazury z pewnością miał okazję skosztować kartaczy, nazywanych czasem także cepelinami. Podobne danie zjecie również na Litwie, gdzie należy do grona narodowych potraw. Warto poświęcić nieco czasu na ich przygotowanie, bo efekt zdecydowanie wart jest zachodu. Czym są … Artykuł Kartacze z mięsem pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny.
Najnowsze przepisy
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 11
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Klasyczna wersja tej sałatki to popularny dodatek lub... ⇖ 1596
Oto idealny przepis na obiad dla zabieganych. Sałatka z... ⇖ 284
Oto sos, który zawsze warto mieć w lodówce. Prosta i... ⇖ 315
Jeśli szykujesz świąteczne menu, koniecznie wpisz na... ⇖ 411
Kiedy masz ochotę na coś słodkiego, a nie chce ci się... ⇖ 416
Pyszne gnocchi z cukinią do zrobienia w 10 minut. Raz, dwa... ⇖ 519
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 825
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 354
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 323
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 277
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 260