Kartacze

Kartacze to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni kresowej, które na stałe wpisało się w kulinarne tradycje Polski, Litwy, Białorusi i Ukrainy. Są symbolem prostoty, ale także bogactwa smaku. Kartacze to przepyszne kluski ziemniaczane, pełne kalorii, ale i polskiego, swojskiego smaku. Okraszone chrupiącymi skwarkami z […] Artykuł Kartacze pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Miskant chiński Trawy ozdobne to rośliny, które w... ⇖ 5
Przepis na sprawdzony sernik z mlekiem w proszku, który... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 88
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 137
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 127
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1409
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 251
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 205
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 193
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 156
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 150
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 141
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 112