Kassler czyli peklowana wieprzowina pieczona z kiszoną kapustą

Kassler to wieprzowina, zapeklowana i podwedzona. Stosowana w kuchni niemieckiej do przygotowywania roznorodnych dan. Jednym z nich jest kassler pieczony z kiszona kapusta, z dodatkiem wina. Nie znalam wczesniej tego dania, zaczelam je robic na prosbe meza, ktory pamietal je ze swoich niemieckich podrozy. Pierwszy raz pieklam w ten sposob schab ktory kupilam na stoisku z naturalnie wedzonymi...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 4
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 11
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 15
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 678
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 474
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 622
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 485
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 690
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 552
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2105
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273