Kassler czyli peklowana wieprzowina pieczona z kiszoną kapustą

Kassler to wieprzowina, zapeklowana i podwedzona. Stosowana w kuchni niemieckiej do przygotowywania roznorodnych dan. Jednym z nich jest kassler pieczony z kiszona kapusta, z dodatkiem wina. Nie znalam wczesniej tego dania, zaczelam je robic na prosbe meza, ktory pamietal je ze swoich niemieckich podrozy. Pierwszy raz pieklam w ten sposob schab ktory kupilam na stoisku z naturalnie wedzonymi...
Najnowsze przepisy
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 5
Ah, Thanksgiving! It’s that wonderful time of year when... ⇖ 7
Thanksgiving is one of my absolute favorite holidays, and... ⇖ 11
Thanksgiving is all about family, friends, and, of course,... ⇖ 7
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 8
Thanksgiving is just around the corner, and let me tell... ⇖ 10
Zapraszam na nowy przepis, tym razem jest to chlebek... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 695
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 502
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 640
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 501
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 705
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 573
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 839
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 390
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 363
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 349
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 281