Kassler czyli peklowana wieprzowina pieczona z kiszoną kapustą
Źródło: http://www.staregary.pl/2019/01/kassler-czyli-peklowana-wieprzowina.html
Kassler to wieprzowina, zapeklowana i podwedzona. Stosowana w kuchni niemieckiej do przygotowywania roznorodnych dan. Jednym z nich jest kassler pieczony z kiszona kapusta, z dodatkiem wina. Nie znalam wczesniej tego dania, zaczelam je robic na prosbe meza, ktory pamietal je ze swoich niemieckich podrozy. Pierwszy raz pieklam w ten sposob schab ktory kupilam na stoisku z naturalnie wedzonymi...
Najnowsze przepisy
Moje drugie spotkanie z Autorem i kolejna bomba! Genialnie... ⇖ 6
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 21
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 12
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 18
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 586
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 521
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 520
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 717
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 656
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 719
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1898
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1101
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 930
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 859
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 811
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 508









































