Kaszanka w cieście – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/09/kaszanka-w-ciescie-kuchnia-podkarpacka.html
Kaszanka w cieście – kuchnia podkarpacka Kaszanka to jedna z tych potraw, którą się lubi albo nie. W polskiej kuchni popularna jest już od 300 lat, jednak przybyła do nas z zachodu Europy, prawdopodobnie z Niemiec (tam zwana jest Grützwurst). Do jej przyrządzania używa się kaszy, najczęściej gryczanej, rzadziej jęczmiennej, oraz krwi i podrobów. Do smaku doprawia się ją...
Najnowsze przepisy
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 11
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 10
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 14
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 11
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 40
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1734
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1060
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 578
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 545
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 475
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452









































