Kaszanka w cieście – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/09/kaszanka-w-ciescie-kuchnia-podkarpacka.html
Kaszanka w cieście – kuchnia podkarpacka Kaszanka to jedna z tych potraw, którą się lubi albo nie. W polskiej kuchni popularna jest już od 300 lat, jednak przybyła do nas z zachodu Europy, prawdopodobnie z Niemiec (tam zwana jest Grützwurst). Do jej przyrządzania używa się kaszy, najczęściej gryczanej, rzadziej jęczmiennej, oraz krwi i podrobów. Do smaku doprawia się ją...
Najnowsze przepisy
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 14
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 18
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 12
Węgierska zupa rybna – oryginalny przepis na halaszle z... ⇖ 8
Pyszne paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami –... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 20
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 102
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 519
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 428
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 404
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 393
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 262









































