Kaszanka w cieście – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/09/kaszanka-w-ciescie-kuchnia-podkarpacka.html
Kaszanka w cieście – kuchnia podkarpacka Kaszanka to jedna z tych potraw, którą się lubi albo nie. W polskiej kuchni popularna jest już od 300 lat, jednak przybyła do nas z zachodu Europy, prawdopodobnie z Niemiec (tam zwana jest Grützwurst). Do jej przyrządzania używa się kaszy, najczęściej gryczanej, rzadziej jęczmiennej, oraz krwi i podrobów. Do smaku doprawia się ją...
Najnowsze przepisy
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 4
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 6
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 21
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 11
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 17
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 19
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 4
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 99
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 484
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 565
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 490
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 480
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 400
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 381
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 376
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 364
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 242
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 237








































