Najnowsze przepisy
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 14
Kiełbasa z cebulą i papryką z patelniProste, swojskie... ⇖ 14
Kapusta z kiełbasą i paprykąGotowana kapusta z ulubioną... ⇖ 3
Keks marchwiowy – kuchnia podkarpacka
Keks marchwiowy - kuchnia podkarpackaCiasto marchewkowe wpisane jest w tradycje kulinarna krajow anglosaskich i Stanow Zjednoczonych. Jednak i w kuchni polskiej marchewka jako skladnik ciasta znana jest od dawna. Najczesciej byla ona uzywana do przygotowania miekkiego, swiezego piernika. Kuchnia podkarpacka moze natomiast byc dumna z keksu marchewkowego pieczonego przez gospodynie z Krzeszowic kol...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 38
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 91
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 74
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 105