Ketchup z pieczonych pomidorów – gęsty i aromatyczny (na zimę)

Ketchup z pieczonych pomidorów – gęsty i aromatyczny (na zimę)Pieczenie koncentruje smak i robi robotę: pomidory karmelizują się na brzegach, a ketchup wychodzi głęboki, gładki i gęsty. Zrobisz raz – masz zapas na całą jesień. Składniki (ok. 8–10 słoików 250–300 ml) 4 kg dojrzałych pomidorów śliwkowych (lub malinowych) 2 czerwone papryki (opc., słodycz i kolor) 2 średnie cebule (ok. 300 g), piórka 6 ząbków czosnku (2 zawinąć w folię, 4 na blachę) 1...
Najnowsze przepisy
Ketchup z pieczonych pomidorów – gęsty i aromatyczny... ⇖ 20
Klopsiki z cukinią z airfryer czyli mój sprytny sposób... ⇖ 15
Placuszki z kaszy manny z dodatkiem serka śmietankowego to... ⇖ 21
Dla niektórych osób pomysł dodania marchewki do deseru... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Ketchup z pieczonych pomidorów – gęsty i aromatyczny... ⇖ 20
Nocna owsianka z jabłkiem i klonem – fit, bez gotowania5... ⇖ 32
Gulaszowa z indykiem i batatami – niedzielna zupa „na... ⇖ 32
Kurczak pod pierzynką z cebuli – szybki, rodzinny obiad... ⇖ 55
Kociołek cygański – aromatyczny gar na weekendGęsty,... ⇖ 36
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 95
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 91
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 51
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 41
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 39