Kimchi jjigae
Źródło: https://oryginalnysmak.pl/kimchi-jjigae/
Kimchi jjigae (김치찌개) to tradycyjny koreański gulasz (w zasadzie gęsta zupa) z kimchi, czyli kiszonej kapusty pekińskiej. Wersji tego dania jest wiele, moja jest jedną z najbardziej popularnych z wieprzowiną i tofu. To pożywny, rozgrzewający i pyszny posiłek, który ma głęboki smak. Tak jak w przypadku gochujang jjigae podaje się go z miseczką ugotowanego ryżu. […] Artykuł Kimchi jjigae pochodzi z serwisu Oryginalny smak.
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka z kurczakiem, kuskusem perłowym, jajkiem,... ⇖ 17
Chrzan, choć często kojarzony z wielkanocnym stołem,... ⇖ 16
Mięso na Domowy Doner Kebab– Zdrowsza, Naturalna i Tak... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 83
Zupa z bobem, kaszą bulgur i kurczakiem na wywarze z... ⇖ 125
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1465
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1047
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 871
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 839
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 771
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 468
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 394









































