Kimchi jjigae
Źródło: https://oryginalnysmak.pl/kimchi-jjigae/
Kimchi jjigae (김치찌개) to tradycyjny koreański gulasz (w zasadzie gęsta zupa) z kimchi, czyli kiszonej kapusty pekińskiej. Wersji tego dania jest wiele, moja jest jedną z najbardziej popularnych z wieprzowiną i tofu. To pożywny, rozgrzewający i pyszny posiłek, który ma głęboki smak. Tak jak w przypadku gochujang jjigae podaje się go z miseczką ugotowanego ryżu. […] Artykuł Kimchi jjigae pochodzi z serwisu Oryginalny smak.
Najnowsze przepisy
Pyszna i prosta choinka. To ratunek na szybko, by coś... ⇖ 4
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem... ⇖ 13
Kurczak pieczony z pomarańczami – soczysty, aromatyczny... ⇖ 14
Rate this post Szynka miodowa z indyka na kanapki... ⇖ 17
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 32
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1495
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 657
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 576
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 548
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 502
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 455
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 450
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 429
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 340









































