Kimchi jjigae
Źródło: https://oryginalnysmak.pl/kimchi-jjigae/
Kimchi jjigae (김치찌개) to tradycyjny koreański gulasz (w zasadzie gęsta zupa) z kimchi, czyli kiszonej kapusty pekińskiej. Wersji tego dania jest wiele, moja jest jedną z najbardziej popularnych z wieprzowiną i tofu. To pożywny, rozgrzewający i pyszny posiłek, który ma głęboki smak. Tak jak w przypadku gochujang jjigae podaje się go z miseczką ugotowanego ryżu. […] Artykuł Kimchi jjigae pochodzi z serwisu Oryginalny smak.
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 16
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 32
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 27
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 24
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 359
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 268
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 213
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 191
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 171
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 152
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 72
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 68








































