Kimchi jjigae
Źródło: https://oryginalnysmak.pl/kimchi-jjigae/
Kimchi jjigae (김치찌개) to tradycyjny koreański gulasz (w zasadzie gęsta zupa) z kimchi, czyli kiszonej kapusty pekińskiej. Wersji tego dania jest wiele, moja jest jedną z najbardziej popularnych z wieprzowiną i tofu. To pożywny, rozgrzewający i pyszny posiłek, który ma głęboki smak. Tak jak w przypadku gochujang jjigae podaje się go z miseczką ugotowanego ryżu. […] Artykuł Kimchi jjigae pochodzi z serwisu Oryginalny smak.
Najnowsze przepisy
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 18
Przepis na świąteczne maślane kruche ciasteczka jak... ⇖ 9
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 25
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 26
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 26
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1624
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 672
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 559
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 518
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 487
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 465
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 437









































