Kisiel z żurawiny i dzikej róży
Źródło: https://azgotuj.blogspot.com/2024/10/kisiel-z-zurawiny-i-dzikej-rozy.html
Kisiel. Nie zawsze go lubiłam w dzieciństwie. Był dla mnie po prostu mdły. Taki zrobiony w domowym zaciszu smakuje wybornie. Wspaniale pasuje do niego tajska bazylia. Uwielbiam to zioło. Desery w jej towarzystwie zyskują.Składniki:2 porcje200 ml soku z dzikiej róży100 ml zimniej wodygarść żurawiny1 łyżka cukru trzcinowegoskórka z cytryny lub limonki trochę3 łyżeczki skrobi ziemniaczanejPrzygotowanie:Żurawinę kroimy na pół. Przekładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy...
Najnowsze przepisy
Lekkie Chaczapuri z Kiełbasą i Pomidorami (Prosty Przepis... ⇖ 14
Fit Wysokobiałkowe Precle z Cheddarem(*SERIA FIT*)Precle... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 46
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 72
Znudziło ci się ciasto marchewkowe? Zrób ze mną ciasto... ⇖ 91
Rozgrzewająca chińska zupa jajeczna, znana jako Dàn Huā... ⇖ 91
Bardzo ucieszyłam się, kiedy w moje ręce trafi blender... ⇖ 78
Lazania, bez makaronu, z cienko pociętymi na plasterki... ⇖ 95
Odchudzający koktajl inspirowany przepisem dr. Marka... ⇖ 110
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 638
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 209
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 163
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 131
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 130
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 123
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 111









































