Najnowsze przepisy
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, pełna smaku, koloru i... ⇖ 16
Składniki:(na 25 szt)3 szklanki mąki krupczatki250 g... ⇖ 13
Artykuł sponsorowany Dla wielu osób wybór między... ⇖ 14
Przepis na pyszne i proste tiramisu pistacjowe z kawowymi... ⇖ 8
Ten przepis na frytki w panierce to doskonała przekąska,... ⇖ 19
Pyszna propozycja na obiad. Pierś kurczaka zapieczona jest... ⇖ 14
Zastanawiasz się, ile piec cannelloni i jaką temperaturę... ⇖ 26
Kisiel z żurawiny i dzikej róży
Kisiel. Nie zawsze go lubiłam w dzieciństwie. Był dla mnie po prostu mdły. Taki zrobiony w domowym zaciszu smakuje wybornie. Wspaniale pasuje do niego tajska bazylia. Uwielbiam to zioło. Desery w jej towarzystwie zyskują.Składniki:2 porcje200 ml soku z dzikiej róży100 ml zimniej wodygarść żurawiny1 łyżka cukru trzcinowegoskórka z cytryny lub limonki trochę3 łyżeczki skrobi ziemniaczanejPrzygotowanie:Żurawinę kroimy na pół. Przekładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy...
Przepisy z bloga
Pierogi z kiszoną czerwoną kapustą, grzybami doprawione... ⇖ 9
Kisiel. Nie zawsze go lubiłam w dzieciństwie. Był dla... ⇖ 21
Masełko pomidorowe przygotujesz w kilka minut. Świetne do... ⇖ 31
Chleb gryczany na zakwasie. Zakwas zrobiłam w cztery dni.... ⇖ 35
Pieczone jabłka pod kruszoną oliwy z oliwek.Składniki:4... ⇖ 70
Sobota to czas kiedy można zjeść trochę inne śniadanie... ⇖ 50
Przepisy na czasie
Pieczone mięso w marynacie z majonezu i przypraw. Pyszna,... ⇖ 5264
Makowiec z jabłkami i polewą czekoladową to wyjątkowe... ⇖ 3195
Ciasto jogurtowe z jabłkamiDzisiaj mam dla was szybki i... ⇖ 2389
Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750,... ⇖ 2014
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach... ⇖ 1905
Sałatka prosta na kolacjęCzasami mamy kilka produktów w... ⇖ 1329
Przepis na nieziemski deser kawowy z mascarpone i bitą... ⇖ 1312
Deser Kora Orzechowa to przepis inspirowany kultowym... ⇖ 1195
Francuskie ciasto z lat 70 to wypiek do którego... ⇖ 1128