Klasyczny biszkopt czekoladowy prostokątny
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/10/klasyczny-biszkopt-czekoladowy.html
Klasyczny biszkopt czekoladowy prostokątnyPieczemy biszkopt klasyczny bez dodawania spulchniaczy, z dużą ilością jaj i odrobiną mąki. Biszkopt będzie bazą do tortu prostokątnego, ale jeśli chcielibyśmy robić tort okrągły możemy tę ilość ciasta upiec w formie okrągłej o średnicy 26-28 cm. Biszkopt jest puszysty, równy i nie opada. Cały sekret tkwi w doskonałym ubiciu jajek.Składniki:10 średniej wielkości jaj szczypta soli 16 g cukru wanilinowego 350 g cukru 270 g...
Najnowsze przepisy
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 10
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 7
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 14
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 21
Aromatyczna papryka pieczona w oliwie to świetny dodatek... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 22
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 52
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 75
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1955
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1108
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 944
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 864
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 821
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 514








































