Klasyczny biszkopt czekoladowy prostokątny
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/10/klasyczny-biszkopt-czekoladowy.html
Klasyczny biszkopt czekoladowy prostokątnyPieczemy biszkopt klasyczny bez dodawania spulchniaczy, z dużą ilością jaj i odrobiną mąki. Biszkopt będzie bazą do tortu prostokątnego, ale jeśli chcielibyśmy robić tort okrągły możemy tę ilość ciasta upiec w formie okrągłej o średnicy 26-28 cm. Biszkopt jest puszysty, równy i nie opada. Cały sekret tkwi w doskonałym ubiciu jajek.Składniki:10 średniej wielkości jaj szczypta soli 16 g cukru wanilinowego 350 g cukru 270 g...
Najnowsze przepisy
Adwent to szczególny czas w ciągu całego roku, kiedy... ⇖ 11
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 16
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 9
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 9
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 16
Fit Paella Wegańska z Wędzonym Tofu(Cook4me Tefal -... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 49
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 74
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 58
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 115
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1889
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1100
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 928
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 858
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 809
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 506









































