Klasyczny biszkopt czekoladowy prostokątny
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/10/klasyczny-biszkopt-czekoladowy.html
Klasyczny biszkopt czekoladowy prostokątnyPieczemy biszkopt klasyczny bez dodawania spulchniaczy, z dużą ilością jaj i odrobiną mąki. Biszkopt będzie bazą do tortu prostokątnego, ale jeśli chcielibyśmy robić tort okrągły możemy tę ilość ciasta upiec w formie okrągłej o średnicy 26-28 cm. Biszkopt jest puszysty, równy i nie opada. Cały sekret tkwi w doskonałym ubiciu jajek.Składniki:10 średniej wielkości jaj szczypta soli 16 g cukru wanilinowego 350 g cukru 270 g...
Najnowsze przepisy
Ziemniaczki pieczone w Air Fryer – chrupiące, złociste... ⇖ 8
Ah, green beans at Thanksgiving! They’re not just a side... ⇖ 11
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 11
Ah, Thanksgiving dinner! It’s that glorious time of... ⇖ 12
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy... ⇖ 83
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany... ⇖ 33
Kotlety są miękkie, puszyste i chrupiące z wierzchu... ⇖ 126
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 126
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 150
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 72
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 896
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 622
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 468
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 444
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 418
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 414








































