Najnowsze przepisy
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 5
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 21
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 10
Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale czemu nie... ⇖ 22
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 28
Klasyczny tatar po polsku
250 g polędwicy wołowej 2 korniszonki1 surowe żółtko1 łyżeczka musztardy2 szprotki lub 1 sardynka (w oleju) z puszki1 łyżeczka kaparów lub pokrojonych grzybków marynowanychPół średniej cebuli1 łyżka oliwySól i pieprz do smakuMięso zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać. Można zmielić mięso w dobrym sklepie mięsnym. Korniszonki, kapary, cebulę drobno pokroić w...
Przepisy z bloga
Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiemMonastyrska izba... ⇖ 94
Rolada kokosowa bez pieczeniaRolada kokosowa to wyjątkowy... ⇖ 243
Gazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki... ⇖ 360
Zielona zupa z młodej pokrzywyZielona zupa z pokrzywy... ⇖ 362
Grecki sos tzatziki, czyli jogurt, ogórek, czosnek,... ⇖ 435