Najnowsze przepisy
Sos tzatziki z polskim akcentem Doskonały do mięs z... ⇖ 3
Rabarbarowe deserki z bita śmietaną to prawdziwa uczta... ⇖ 4
Świeża, kolorowa i chrupiąca sałatka, która doskonale... ⇖ 5
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta... ⇖ 5
Sałatka do grilla powinna być lekka, smaczna i prosta w... ⇖ 16
Zobacz moje zestawienie ciast i słodkości idealnych na... ⇖ 15
Faszerowane udka młodą kapustą to wyrafinowane danie,... ⇖ 8
Kluski kładzione
1 jajko3/4 szklanki mąki pszennej1/2 łyżeczki soli4 łyżki wodyDo głębokiego talerza / miski wbijamy jajka , dodajemy wodę , sól i mąkę mieszamy widelcem na jednolitą i gładką masę .Zagotować wodę która lekko solimy . Zaczynamy kłaść kluski , najpierw zanurzamy łyżkę od zupy w wodzie a później nabieramy ciasto na kluski wielkości około 1/3 łyżki i...
Przepisy z bloga
500 g pieczarek1 średnia cebula1 duża łyżka masła700... ⇖ 41
1 kg łopatki wieprzowej2 marchewki1 duża pietruszka1/2... ⇖ 47
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 cebula200 g usmażonych... ⇖ 70
200 g ugotowanego makaronu typu nitka4 jajka1 duża łyżka... ⇖ 50