Kluski z buraków
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/06/kluski-z-burakow.html
1 kg 300 g buraków czerwonychokoło 250 mąki ziemniaczanej1 łyżeczka octu 10%1/2 łyżeczki soli1 kg buraczków gotujemy od zimnej wodzie do miękkości .Po ugotowaniu odcedzamy , studzimy , obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Surowe buraczki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki .Ugotowane i surowe buraczki przekręcamy przez maszynkę do mięsa na najmniejszym sitku (np.sitko fi 2,7) . Przedkładamy na sitkoi odciskamy delikatnie z nadmiaru soku .Gotowe buraczki przekładamy do...
Najnowsze przepisy
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 8
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 9
Kremowy, jednogarnkowy strogonow z indyka – aromatyczne... ⇖ 15
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 16
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 45
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 45
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 742
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 678
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 319









































