Kluski z buraków
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/06/kluski-z-burakow.html
1 kg 300 g buraków czerwonychokoło 250 mąki ziemniaczanej1 łyżeczka octu 10%1/2 łyżeczki soli1 kg buraczków gotujemy od zimnej wodzie do miękkości .Po ugotowaniu odcedzamy , studzimy , obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Surowe buraczki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki .Ugotowane i surowe buraczki przekręcamy przez maszynkę do mięsa na najmniejszym sitku (np.sitko fi 2,7) . Przedkładamy na sitkoi odciskamy delikatnie z nadmiaru soku .Gotowe buraczki przekładamy do...
Najnowsze przepisy
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 5
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 11
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 14
Kurczak z ryżem – klasyczny, codzienny obiad, który dla... ⇖ 20
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 23
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 21
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 46
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 48
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 102
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 847
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 826
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 364
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 347









































