Kluski z buraków
Źródło: https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2024/06/kluski-z-burakow.html
1 kg 300 g buraków czerwonychokoło 250 mąki ziemniaczanej1 łyżeczka octu 10%1/2 łyżeczki soli1 kg buraczków gotujemy od zimnej wodzie do miękkości .Po ugotowaniu odcedzamy , studzimy , obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Surowe buraczki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki .Ugotowane i surowe buraczki przekręcamy przez maszynkę do mięsa na najmniejszym sitku (np.sitko fi 2,7) . Przedkładamy na sitkoi odciskamy delikatnie z nadmiaru soku .Gotowe buraczki przekładamy do...
Najnowsze przepisy
Zdarza Ci się zauważyć, że po lecie skóra wygląda na... ⇖ 9
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 88
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 17
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 18
Przepisy z bloga
1,5 litra rosołu1 średniej wielkości kalafior3 średnie... ⇖ 51
120 g makaronu Orzo100 g mrożonego groszku750 ml zimnej... ⇖ 52
200 g tuńczyka4 ogórki konserwowe3 jajka ugotowane na... ⇖ 106
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2134
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1148
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 993
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 900
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 885
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 653









































