Kluski z buraków

1 kg 300 g buraków czerwonychokoło 250 mąki ziemniaczanej1 łyżeczka octu 10%1/2 łyżeczki soli1 kg buraczków gotujemy od zimnej wodzie do miękkości .Po ugotowaniu odcedzamy , studzimy , obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Surowe buraczki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki .Ugotowane i surowe buraczki przekręcamy przez maszynkę do mięsa na najmniejszym sitku (np.sitko fi 2,7) . Przedkładamy na sitkoi odciskamy delikatnie z nadmiaru soku .Gotowe buraczki przekładamy do...
Najnowsze przepisy
Obłędny, kremowy, słodki, mięciutki i pachnący, po... ⇖ 5
Zapiekane sakiewki z kurczaka to prosty, a jednocześnie... ⇖ 4
Bitki Wieprzowe w Sosie Własnym – Klasyk, Który Zawsze... ⇖ 7
Poznaj przepis na orzechowe espressino – kawowy deser... ⇖ 11
Makaron z cukinii z gorgonzolą i parmezanem – lekki i... ⇖ 11
Coś szybkiego na obiad. W międzyczasie jak będzie... ⇖ 12
Fasolka szparagowa to jeden z tych skarbów późnej wiosny... ⇖ 17
Przepisy z bloga
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 duża cebula2 łyżki... ⇖ 126
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1828
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 285
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 240
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 239
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 189
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 186
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 180
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 159