Najnowsze przepisy
Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):0,5... ⇖ 21
Kokosowy mazurek z truskawkami
Moja wersja tradycyjnego, niskiego, słodkiego ciasta kuchni polskiej, pieczonego w okresie Wielkanocy, z kruchym spodem pokrytym truskawkową konfiturą, która idealnie komponuje się z warstwą masy kokosowej. Wielkanocny mazurek to również piękna ozdoba świątecznego stołu.Składniki:Ciasto:250g mąki pszennej125g masła ekstra4 łyżki cukru pudru1 jajko1/4 łyżeczki proszku do...
Przepisy z bloga
Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym... ⇖ 431
Krokiety z dodatkiem szpinaku, nadziewane delikatnym... ⇖ 511
Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw... ⇖ 497
Szybki w przygotowaniu, pachnący wanilią budyń na bazie... ⇖ 487
Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z... ⇖ 656