Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na fileta z kurczaka? Mam dla Ciebie... ⇖ 13
Składniki na ciasto:(foremka 24cm x 24cm)2 szkl mąki... ⇖ 17
Domowe biszkopciki z cynamonem i czekoladą to przepyszne... ⇖ 13
Ślimaczki z mięsa i boczku to wykwintna, a jednocześnie... ⇖ 6
Ciasto z patelni, szybkie i pyszne, inni powiedzą że to... ⇖ 18
Skyrniki w pięknym jesiennym kolorze, z dodatkiem śliwek... ⇖ 16
Kołacz na Trzech Króli
Kołacz na Trzech Króli Dzień Trzech króli, czyli 6 stycznia nazywano w dawnej Polsce szczodrym, pewnie od bogatych darów Trzech Króli dla narodzonego Jezusa. Z tej okazji pieczono szczodraki- placki drożdżowe wytrawne, nadziewane mięsem, kapustą lub grzybami. W XVIII w przyszedł do nas z Francji zwyczaj pieczenia placka migdałowego zwanego gorenflot ( od imienia XVI- wiecznego...
Przepisy z bloga
Grzyby leśne duszone w śmietanieŚwieże grzyby, prosto z... ⇖ 28
Surówka z czerwonej kapusty z sosem jogurtowymProsta i... ⇖ 46
Domowy budyń z sokiem malinowymBudyń waniliowy robiony... ⇖ 52
Surówka z czerwonej kapustyProsta i smaczna surówka z... ⇖ 53
Surówka z marchewki i jabłka do obiaduSurówka z dwóch... ⇖ 54
Jabłecznik lukrowanyJesienią najsmaczniejsze ciasta to te... ⇖ 108
Przepisy na czasie
Chleb pszenny z foremki upieczony z mąki pszennej typ-750,... ⇖ 1441
Przepis na nieziemski deser kawowy z mascarpone i bitą... ⇖ 865
Deser Kora Orzechowa to przepis inspirowany kultowym... ⇖ 787
Wraz z nadejściem jesieni rozpoczyna się sezon na... ⇖ 557
Cześć Kochanidziś mam dla Was przepis na po prostu... ⇖ 347
CIASTO SNIKERS BEZ PIECZENIA NA ZIMNOTo ciasto to prawdziwy... ⇖ 318
Ciasto Nocny Motyl to bardzo smaczny, dość prosty do... ⇖ 260