Kolagen w żywności – źródła i znaczenie

Kolagen to najobficiej występujące białko w organizmie człowieka, stanowiące około 30% całkowitej masy białkowej. Odpowiada za strukturę i funkcjonowanie skóry, stawów, kości, ścięgien oraz naczyń krwionośnych. Naturalna produkcja kolagenu w organizmie systematycznie spada po 25. roku życia – ...
Najnowsze przepisy
Kolagen to najobficiej występujące białko w organizmie... ⇖ 13
Szukasz pomysłu na szybki i efektowny obiad? Przepis na... ⇖ 13
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 13
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 17
Wątróbka drobiowa w sosie miodowo-musztardowym to danie,... ⇖ 14
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Kolagen to najobficiej występujące białko w organizmie... ⇖ 13
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 32
Faszerowane warzywa to jeden z najbardziej uniwersalnych i... ⇖ 44
Każdy wegetarianin i weganin z nas zna tę chwilę, gdy... ⇖ 63
Dieta jesienna powinna być bogata w sezonowe warzywa,... ⇖ 65
Długa podróż i perspektywa wielu godzin za kółkiem?... ⇖ 78
Walka ze zbędnymi kilogramami lub utrzymanie naszej nowej... ⇖ 72
Wiecie po co najczęściej Polacy sięgają na grilla?... ⇖ 61
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 357
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 328
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267