Kompot z czereśni do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/kompot-z-czeresni-do-spizarni.html
Kompot z czereśni do spiżarniKompot z czereśni zaprawiamy do słoików według starego przepisu z 1904 roku, autorstwa Marty Norkowskiej, zawartego w „ Najnowszej kuchni wytwornej i gospodarskiej”.Składniki:2 kg czereśni300 g cukru2 cytryny1, 5 l wody5-6 słoików 1lSposób przyrządzenia:Słoiki i nakrętki myjemy i wyparzamy.1,5 litra wody gotujemy w dużym garnku, wsypujemy cukier i dodajemy sok wyciśnięty z jednej cytryny.Czereśnie pozbawiamy ogonków, myjemy. Następnie każdy...
Najnowsze przepisy
Zdarza Ci się zauważyć, że po lecie skóra wygląda na... ⇖ 10
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 101
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 38
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2137
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1150
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 995
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 902
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 886
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 656









































