Kompot z czereśni do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/kompot-z-czeresni-do-spizarni.html
Kompot z czereśni do spiżarniKompot z czereśni zaprawiamy do słoików według starego przepisu z 1904 roku, autorstwa Marty Norkowskiej, zawartego w „ Najnowszej kuchni wytwornej i gospodarskiej”.Składniki:2 kg czereśni300 g cukru2 cytryny1, 5 l wody5-6 słoików 1lSposób przyrządzenia:Słoiki i nakrętki myjemy i wyparzamy.1,5 litra wody gotujemy w dużym garnku, wsypujemy cukier i dodajemy sok wyciśnięty z jednej cytryny.Czereśnie pozbawiamy ogonków, myjemy. Następnie każdy...
Najnowsze przepisy
Pierniczki miękkie i pulchne Dzisiaj prosty przepis na... ⇖ 11
Ostatnio dorwałam w sklepie 450 gramowe opakowanie sera na... ⇖ 14
Śledzie w occie – klasyk kuchni polskiej i świetna baza... ⇖ 10
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 21
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 24
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 39
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 43
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 89
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 628
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 347
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 296
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 283







































