Kompot z czereśni do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/kompot-z-czeresni-do-spizarni.html
Kompot z czereśni do spiżarniKompot z czereśni zaprawiamy do słoików według starego przepisu z 1904 roku, autorstwa Marty Norkowskiej, zawartego w „ Najnowszej kuchni wytwornej i gospodarskiej”.Składniki:2 kg czereśni300 g cukru2 cytryny1, 5 l wody5-6 słoików 1lSposób przyrządzenia:Słoiki i nakrętki myjemy i wyparzamy.1,5 litra wody gotujemy w dużym garnku, wsypujemy cukier i dodajemy sok wyciśnięty z jednej cytryny.Czereśnie pozbawiamy ogonków, myjemy. Następnie każdy...
Najnowsze przepisy
Rewelacyjna Pasta z Warzyw z Bulionu to mój sposób na... ⇖ 13
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 18
Wyjątkowo kryzysowe, bo zasadniczo wyrzucane jako odpad,... ⇖ 16
Dieta na rzeźbę to nie tylko chwilowy trend, ale kluczowy... ⇖ 11
Przepisy z bloga
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 25
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2166
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1157
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 1002
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 921
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 902
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 681








































