Najnowsze przepisy
Pyszne, kremowy, nie za słodki, cudowny... Do tego robi... ⇖ 25
Ten tort okazał się hitem przyjęcia urodzinowego moich... ⇖ 42
Rolada z cukinii to świetna propozycja na lekki, letni... ⇖ 31
Ciasteczka brownie zobaczyłam na bloguKulinarne inspiracje... ⇖ 26
Oto przepis na prosty i pyszny mini deser Rafaello!... ⇖ 35
Dbanie o zdrowie staje się dla wielu osób codziennym... ⇖ 19
Kompot z czereśni do spiżarni

Kompot z czereśni do spiżarniKompot z czereśni zaprawiamy do słoików według starego przepisu z 1904 roku, autorstwa Marty Norkowskiej, zawartego w „ Najnowszej kuchni wytwornej i gospodarskiej”.Składniki:2 kg czereśni300 g cukru2 cytryny1, 5 l wody5-6 słoików 1lSposób przyrządzenia:Słoiki i nakrętki myjemy i wyparzamy.1,5 litra wody gotujemy w dużym garnku, wsypujemy cukier i dodajemy sok wyciśnięty z jednej cytryny.Czereśnie pozbawiamy ogonków, myjemy. Następnie każdy...
Przepisy z bloga
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które... ⇖ 37
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 64
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 96
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 62
Młoda kapusta na ciepło, zaprawiona zaklepką z masła i... ⇖ 124
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1315
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 727
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 683
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 464
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 383
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 246