Kompot z czereśni do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/kompot-z-czeresni-do-spizarni.html
Kompot z czereśni do spiżarniKompot z czereśni zaprawiamy do słoików według starego przepisu z 1904 roku, autorstwa Marty Norkowskiej, zawartego w „ Najnowszej kuchni wytwornej i gospodarskiej”.Składniki:2 kg czereśni300 g cukru2 cytryny1, 5 l wody5-6 słoików 1lSposób przyrządzenia:Słoiki i nakrętki myjemy i wyparzamy.1,5 litra wody gotujemy w dużym garnku, wsypujemy cukier i dodajemy sok wyciśnięty z jednej cytryny.Czereśnie pozbawiamy ogonków, myjemy. Następnie każdy...
Najnowsze przepisy
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 6
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 9
Sos miodowo-musztardowy to jedna z tych kulinarnych... ⇖ 18
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 38
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2107
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1146
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 989
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 890
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 874
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 635







































