kompot z czerwonej porzeczki
Źródło: https://domowysmakjedzenia.pl/2023/07/05/kompot-z-czerwonej-porzeczki/
składniki:2000 g czerwonej porzeczki600 g cukru1000 ml wody wykonanie:Owoce porzeczki myjemy, odsączamy i przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika, u mnie wyszło ok. 8 szt. słoików po 500 ml). Wodę zagotowujemy z cukrem. Gorącym syropem zalewamy porzeczki w słoikach. Zakręcamy zakrętkami. Pasteryzujemy ok. 20 min. Przechowujemy w spiżarce lub piwnicy.
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 17
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 13
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 25
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 10
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 65
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 78
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 220
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 230
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 413
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 554
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 459
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 358
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 356
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 230
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 224









































