kompot z czerwonej porzeczki

składniki:2000 g czerwonej porzeczki600 g cukru1000 ml wody wykonanie:Owoce porzeczki myjemy, odsączamy i przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika, u mnie wyszło ok. 8 szt. słoików po 500 ml). Wodę zagotowujemy z cukrem. Gorącym syropem zalewamy porzeczki w słoikach. Zakręcamy zakrętkami. Pasteryzujemy ok. 20 min. Przechowujemy w spiżarce lub piwnicy.
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA Z KAJMAKIEM I ORZECHAMIDzień dobry. Mam dla... ⇖ 6
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 8
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 9
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 13
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 11
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 15
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 14
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 131
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 176
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 339
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 154
składniki na ciasto:100 g szpinaku, świeżego3 jajka120 g... ⇖ 204
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2015
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 283
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 252
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 243
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 205