kompot z czerwonej porzeczki
Źródło: https://domowysmakjedzenia.pl/2023/07/05/kompot-z-czerwonej-porzeczki/
składniki:2000 g czerwonej porzeczki600 g cukru1000 ml wody wykonanie:Owoce porzeczki myjemy, odsączamy i przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika, u mnie wyszło ok. 8 szt. słoików po 500 ml). Wodę zagotowujemy z cukrem. Gorącym syropem zalewamy porzeczki w słoikach. Zakręcamy zakrętkami. Pasteryzujemy ok. 20 min. Przechowujemy w spiżarce lub piwnicy.
Najnowsze przepisy
Kotlety ruskie – prosty i pyszny pomysł na obiad Jeśli... ⇖ 11
Sernik Kinder Country to naprawdę wyjątkowy przepis! Ma... ⇖ 18
Puszyste racuchy bez jabłek. Szybkie, proste i idealne na... ⇖ 14
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 15
Przed Wami pyszna sałatka z tuńczykiem i kuskusem. To... ⇖ 16
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 18
Kiedy Gordon Ramsay w jednym z odcinków swojego programu... ⇖ 23
Przepisy z bloga
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 52
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 182
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 215
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 383
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 190
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 512
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 177
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 138
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 107
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 106
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 94
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 90









































