kompot z czerwonej porzeczki
Źródło: https://domowysmakjedzenia.pl/2023/07/05/kompot-z-czerwonej-porzeczki/
składniki:2000 g czerwonej porzeczki600 g cukru1000 ml wody wykonanie:Owoce porzeczki myjemy, odsączamy i przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika, u mnie wyszło ok. 8 szt. słoików po 500 ml). Wodę zagotowujemy z cukrem. Gorącym syropem zalewamy porzeczki w słoikach. Zakręcamy zakrętkami. Pasteryzujemy ok. 20 min. Przechowujemy w spiżarce lub piwnicy.
Najnowsze przepisy
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 20
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 17
Przepisy z bloga
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 55
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 193
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 219
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 396
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 197
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 796
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 708
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 671
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 406
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 323
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 310









































