Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 3
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 10
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 32
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 34
Kompot z gruszek – kuchnia galicyjska
Kompot z gruszek – kuchnia galicyjskaLokalizacja: Lwów Dzisiejsze kompoty różnią się od kompotów, które gotowano we Lwowie i całej wschodniej Galicji dwa wieki temu. Na ówczesnych stołach kompoty stawiano w salaterach. Wkładano do nich podgotowane owoce, które zalewano mniej lub bardziej gęstym słodkim syropem. Syrop przygotowywano zazwyczaj z wody, w której wcześniej ugotowano...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 36
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100