Kompot z jabłek na zimę
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/07/kompot-z-jabek-na-zime.html
Kompot z jabłek na zimęBabciny przepis na kompot z jabłek do słoików, któryfunkcjonuje w naszej rodzinie od niepamiętnych czasów. Odtwarzamy go co roku, dajemy do niego cynamon, goździki i trochę soku z cytryny, tak jak robiła nasza babcia. Kompot jest łagodny, nie za słodki, pachnący cynamonem i goździkami. W naszej pamięci na zawsze zostanie widok babcinej spiżarni pełnej słoików i oczywiście szklanki kompotu do każdego obiadu. Składniki:4 kg jabłek3 l wody3...
Najnowsze przepisy
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 7
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 10
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 12
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 9
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 12
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 34
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 34
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 190
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 54
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 124
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 39
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 67
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1731
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1050
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 576
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 542
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 474
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452








































