Najnowsze przepisy
Bardzo smaczny kapuśniak z domowego kiszenia kapusty.... ⇖ 6
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się... ⇖ 7
Przepis na przepyszne, puszyste i fajnie wilgotne ucierane... ⇖ 17
Chłodnik z botwinką, koperkiem, ogórkiem i szczypiorkiem... ⇖ 12
Szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne ciasto. Przepis... ⇖ 241
Kompot z rabarbaru na zimę
Kompot z rabarbaru na zimęKilka słoików kompotu z rabarbaru w spiżarni naszej babci zawsze stało między kompotami śliwkowymi czy truskawkowymi. Te z rabarbaru nam smakowały najbardziej, dlatego i w naszej spiżarni nie może ich zabraknąć.Składniki:2 kg rabarbaru5-6 słoików litrowych4 l wody6 goździków12 łyżek cukru (3 łyżki cukru na litr wody)Sposób przyrządzenia:Słoiki i nakrętki myjemy i wyparzamy.Rabarbar myjemy, odcinamy końcówki z obu stron i kroimy w cząstki 1,5...
Przepisy z bloga
Lekka marynata do drobiu z grilla Jeżeli zależy nam na... ⇖ 36
Pizzerinki z ciasta francuskiego Bardzo prosta przekąska... ⇖ 42
Pesto z pietruszki i orzechów włoskich Pesto zawsze warto... ⇖ 43
Koperty z ciasta francuskiego Szybka przekąska z gotowego... ⇖ 48