Kompot z rabarbaru
Źródło: http://kulinarnyswiatdomi.blogspot.com/2018/05/kompot-z-rabarbaru.html
Skladniki: 1 kg rabarbaru 10 lyzek cukru waniliowego 2 litry wody Rabarbar myjemy i kroimy na max 1 cm kawalki. Przekladamy go garnka, calosc zasypujemy cukrem i odstawiamy na 1 godzine aby puscilo soki. Nastepnie dolewamy wode i wstawiamy na ogien. Gdy kompot zacznie wrzec, gotujemy 15 minut. Po wystudzeniu odcedzamy na sitku.SMACZNEGO
Najnowsze przepisy
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 4
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 8
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 9
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 23
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 15
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Skladniki:1 kg schabu w kawalkukilka plasterkow boczku... ⇖ 1605
Skladniki: 4 szklanki maki pszennej 1 lyzeczka proszku do... ⇖ 1099
Skladniki: placki tortilla 1 opak. gotowych hamburgerow ... ⇖ 1007
Skladniki:250 g lisci swiezego szpinaku1 wedzona cwiartka... ⇖ 936
Skladniki: 250 gram mleka w proszku 200 gram margaryny 1,5... ⇖ 1372
Skladniki: warstwa biala: 55 gram masla 1 lyzka miodu 150... ⇖ 2784
Skladniki: 3 kg dyni 1 kg cebuli 1 kg papryki 4 lyzki soli... ⇖ 1060
Skladniki na sloik litrowy: ogorki listek laurowy 4-5... ⇖ 2502
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 561
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 475
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 474
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 396
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 372
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 361
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 234









































