Konfitowana ośmiornica z pieczonymi ziemniakami
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2019/05/konfitowana-osmiornica-z-pieczonymi.html
Konfitowanie to jeden z najstarszych sposobow konserwowania zywnosci w tluszczu. Powolne gotowanie w tluszczu, wywodzi sie z tradycji kulinarnej poludniowo - zachodniej Francji.Mieso konfitowane, mozna bylo przechowywac w chlodzie nawet do trzech miesiecy.Obecnie konfituje sie miesa: kacze, gesie i inne dla walorow smakowych.Zachecam do sprobowania takiej osmiornicy, jest kremowa, delikatna i py...
Najnowsze przepisy
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 6
Przepis na wilgotne ciasto z jabłkami, twarożkiem i... ⇖ 8
Kiedy byłem w trasie przez Mazury, zatrzymałem się na... ⇖ 11
Szybkie Fit Pierniczki bez Leżakowania(*SERIA FIT*)Te... ⇖ 11
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 35
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 78
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 76
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 81
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 83
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 38
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 34
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 26






































