Konfitura z pestek i skórek ciemnych winogron.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2024/09/konfitura-z-pestek-i-skorek-ciemnych.html
Składniki :pestki i skórki pozostałe podczas produkcji soku z ciemnych winogron Sposób wykonania :Pestki i skórki mielimy w maszynce przez średnie sitko. Wkładamy do małych słoiczków, ubijamy łyżką . Pasteryzujemy przez 15 - 29 minut. Przechowujemy w ciemnym chłodnym miejscu.Pestki i skórki z ciemnych winogron mają właściwości : antyoksydacyjne, przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwalergiczne, przeciwnowotworowe. Dzięki tym...
Najnowsze przepisy
Sernik Harataniec to wyjątkowe ciasto, które idealnie... ⇖ 20
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 33
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 21
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 24
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 41
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 129
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 228
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 242
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 245
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2489
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2055
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1408
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 823
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 731
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 661
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 638
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 629









































