Konfitura z pestek i skórek ciemnych winogron.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2024/09/konfitura-z-pestek-i-skorek-ciemnych.html
Składniki :pestki i skórki pozostałe podczas produkcji soku z ciemnych winogron Sposób wykonania :Pestki i skórki mielimy w maszynce przez średnie sitko. Wkładamy do małych słoiczków, ubijamy łyżką . Pasteryzujemy przez 15 - 29 minut. Przechowujemy w ciemnym chłodnym miejscu.Pestki i skórki z ciemnych winogron mają właściwości : antyoksydacyjne, przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwalergiczne, przeciwnowotworowe. Dzięki tym...
Najnowsze przepisy
W dzieciństwie odwiedzając dziadków na mazurskiej wsi,... ⇖ 5
Ciasto pleśniak to klasyczne, warstwowe ciasto, na kruchym... ⇖ 9
Sałatka z rukolą, gruszką i serem pleśniowym to idealne... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 106
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 192
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 211
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 221
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 231
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 660
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 220
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 170
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 139
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 135
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 128
Rożki z kremem budyniowym z ciasta francuskiego to prosty... ⇖ 114









































