Konfitura z pestek i skórek ciemnych winogron.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2024/09/konfitura-z-pestek-i-skorek-ciemnych.html
Składniki :pestki i skórki pozostałe podczas produkcji soku z ciemnych winogron Sposób wykonania :Pestki i skórki mielimy w maszynce przez średnie sitko. Wkładamy do małych słoiczków, ubijamy łyżką . Pasteryzujemy przez 15 - 29 minut. Przechowujemy w ciemnym chłodnym miejscu.Pestki i skórki z ciemnych winogron mają właściwości : antyoksydacyjne, przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwalergiczne, przeciwnowotworowe. Dzięki tym...
Najnowsze przepisy
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 3
Pyszny obiad? kolacja? czy może śniadanie? jak wolicie... ⇖ 3
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 20
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 12
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 115
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 215
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 230
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 236
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 246
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 397
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 293
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 237
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 190
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 151
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 110









































