Konfitura z pestek i skórek ciemnych winogron.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2024/09/konfitura-z-pestek-i-skorek-ciemnych.html
Składniki :pestki i skórki pozostałe podczas produkcji soku z ciemnych winogron Sposób wykonania :Pestki i skórki mielimy w maszynce przez średnie sitko. Wkładamy do małych słoiczków, ubijamy łyżką . Pasteryzujemy przez 15 - 29 minut. Przechowujemy w ciemnym chłodnym miejscu.Pestki i skórki z ciemnych winogron mają właściwości : antyoksydacyjne, przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwalergiczne, przeciwnowotworowe. Dzięki tym...
Najnowsze przepisy
Proteinowe naleśniki owsiane z białkiem, toppingiem o... ⇖ 9
Ciasto Czekoladowe Bez Mąki to idealny deser dla osób,... ⇖ 15
Niejednokrotnie zdarza się, że dziecko boi się nowych... ⇖ 15
Ten przepis na ciasto z kawową pianką i kajmakiem to... ⇖ 28
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 111
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 203
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 222
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 229
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 239
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1641
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1057
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 880
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 846
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 779
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 480
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 405









































