Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 80
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 21
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 16
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 21
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 26
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 25
Kopytka

Kopytka W Wielkopolsce zwane też szagówkami, bo kroi się je „na szagę”, czyli po skosie. Kopytka możemy podawać z różnymi dodatkami: skwarkami, boczkiem, bułką tartą przyrumienioną z masłem, sosem pieczeniowym, ale również na słodko, np. z sosem truskawkowym. Najlepsze są jednak podgrzane na rumiano na masełku -lekko chrupiące z wierzchu, mięciutkie w środku. Składniki:1 kg ziemniaków1 szklanka mąki + trochę do podsypania1 łyżka mąki ziemniaczanej1 jajko1/2...
Przepisy z bloga
Letnia, błyskawiczna sałatka obiadowa, pełna witamin i... ⇖ 25
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które... ⇖ 46
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 68
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 98
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 63
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 776
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 750
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417