Kostka hiszpańska

Kostka hiszpańska to z pozoru wydający się bardzo słodki deser, jednak przez warstwę dżemu z czarnej porzeczki słodycz jest mocno wyważona. Masa czekoladowa z bezikami, to rozpływająca się w ustach rozkosz i lekkim chrupnięciem pod zębami. Wierzch ciasta okrywa masa śmietankowa. Warstwy tworzą idealną kompozycję smaków, polecam! Artykuł Kostka hiszpańska pochodzi z serwisu Po słodkiej stronie kuchni.
Najnowsze przepisy
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 5
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 9
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 18
Dawno mnie nie było, wracam zatem z pysznym i prostym... ⇖ 18
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 19
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 828
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 354
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 325
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 303
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 262