Kotlet schabowy
Źródło: https://mistrzowskiegotowanie.blogspot.com/2017/03/bigos-tradycyjna-dla-kuchni-polskiej.html
Wieprzowina na kotlet schabowy powinna byc matowa, byc otoczona wartwa tluszczu, a wsrodku zawierac wlokna (zylki) tluszczu, ktory podczas smazenia wytapia sie, a temu wlasnie schabowy zawdziecza soczystosc. Ponadto wieprzowine moczy sie przed smazeniem w mleku z dodatkiem cebuli.Skladniki:• 1 kg dobrej jakosci wieprzowiny (na 4 kotlety)• 1 l mleka• 2 cebule• 2 jaja • bulka tarta • sol...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 8
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 9
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 11
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 20
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Mało kto wie ale najstarsza polska pizzeria działa w... ⇖ 238
Składniki :3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszekCiasto:150... ⇖ 834
Jestem przekonany, że brownie z musem malinowym posmakuje... ⇖ 864
Składniki :250 ml śmietany do ubijania 30% lub 36% zimna7... ⇖ 879
Składniki460 g mąki pszennej1 średnie jajko1 łyżeczka... ⇖ 1159
Składniki10 g drożdży suchych (dodajemy bezpośrednio do... ⇖ 28044
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 73
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 71
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 65
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51








































