Kotlety pożarskie
Źródło: http://krylowakuchnia.blogspot.com/2019/10/kotlety-pozarskie.html
Potrawa pochodzaca z Rosji, w Polsce podawana w barach mlecznych w PRL-u. Nazwa pochodzi od karczmarza o nazwisku Pozarski, ktory takie kotlety podawal w swojej karczmie. Na poczatku mialy forme zmielonego drobiowego miesa, uformowanego na ksztalt udka na kostce z kruczaka. Dzis proponuje nieco bardziej elegancka wersje. Kotleciki sa delikatne i pulchne. Smak wzbogacilam prawdziwym maslem, a pusz...
Najnowsze przepisy
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 7
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 7
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 494
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 581
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1217
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 617
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9996
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 800
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 443
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 440
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 338
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 335
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 164
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































