Kotlety pożarskie
Źródło: http://krylowakuchnia.blogspot.com/2019/10/kotlety-pozarskie.html
Potrawa pochodzaca z Rosji, w Polsce podawana w barach mlecznych w PRL-u. Nazwa pochodzi od karczmarza o nazwisku Pozarski, ktory takie kotlety podawal w swojej karczmie. Na poczatku mialy forme zmielonego drobiowego miesa, uformowanego na ksztalt udka na kostce z kruczaka. Dzis proponuje nieco bardziej elegancka wersje. Kotleciki sa delikatne i pulchne. Smak wzbogacilam prawdziwym maslem, a pusz...
Najnowsze przepisy
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 16
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 14
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 494
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 581
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1217
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 617
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9996
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 800
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 472
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 344
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 343
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 302
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 230
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 178
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 177
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































