Kotlety pożarskie
Źródło: http://krylowakuchnia.blogspot.com/2019/10/kotlety-pozarskie.html
Potrawa pochodzaca z Rosji, w Polsce podawana w barach mlecznych w PRL-u. Nazwa pochodzi od karczmarza o nazwisku Pozarski, ktory takie kotlety podawal w swojej karczmie. Na poczatku mialy forme zmielonego drobiowego miesa, uformowanego na ksztalt udka na kostce z kruczaka. Dzis proponuje nieco bardziej elegancka wersje. Kotleciki sa delikatne i pulchne. Smak wzbogacilam prawdziwym maslem, a pusz...
Najnowsze przepisy
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 6
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 5
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 20
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 496
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 584
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1221
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 621
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 10005
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 802
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1646
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 751
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 678
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 564
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 523
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 466
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































