Krem kataloński pod warstwą chrupiącego karmelu

Dzisiaj zapraszam na wyjątkowy deser z żółtek: delikatny i aksamitny krem kataloński, który pokryjemy chrupiącą warstwą skarmelizowanego cukru. To prosty w przygotowaniu deser, który świetnie komponuje się z letnimi owocami. Wyraźnie wyczuwalny cynamon jest dopełniony przez smak cytrusów i idealnie pasuje do chrupiącego karmelu oraz naturalnie słodkich owoców. Lista...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 68
Przepisy z bloga
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na bardzo prosty,... ⇖ 138
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na proste, a mimo to... ⇖ 119
Sezon na truskawki trwa w najlepsze, dlatego dzisiaj... ⇖ 103
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1998
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 289
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 244
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 238
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 200