kruchutkie serduszka a la markizy

skladniki:170 g maki150 g masla, schlodzonego1 jajko3 lyzki kakao50 g cukru pudru wykonanie:Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto, Forujemy kule, wkladamy do woreczka spozywczego i schladzamy w lodowce przez ok. 60 min. Nastepnie rozwalkowujemy (mozemy troszke podsypywac ciasto maka). wykrawamy dowolne ksztalty, przekladamy na blaszke wylozona papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C, przez o...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 9
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 10
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 130
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 176
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 336
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 153
składniki na ciasto:100 g szpinaku, świeżego3 jajka120 g... ⇖ 204
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1987
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 287
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 236
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199