Kruszonka na teraz, kruszonka na potem...

Najkrotsza lista skladnikow:po 50g platkow owsianych, masla*, cukru300g maki*50g masla przy tej ilosci suchych skladnikow to bylo zdecydowanie za malo; kolejne 50g, czyli 100g w sumie, zalatwilo sprawe.Wymieszac w misce wszystkie skladniki kruszonki, az powstanie ciasto o konsystencji zwiru. Jesli kruszonka sie za bardzo klei, mozna dodac jeszcze troche maki. Nie nalezy zagniatac jej...
Najnowsze przepisy
Placuszki bananowe z musem dyniowym to pyszne, delikatne i... ⇖ 18
11.10.2025 Magda To śniadanie to mój ukłon w stronę... ⇖ 19
Sos do potrawki to dla wielu kucharzy domowych temat rzeka.... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Czas leci do przodu i na nikogo nie czeka! :) Tak, tak -... ⇖ 211
Na Wyspach kolejna przerwa w szkole... Tak zwany, bardzo... ⇖ 217
Bardzo, ale to bardzo lubię scones. Te słone, są super... ⇖ 268
[zdjęcie]Definicja - sałatka zwykle robiona z sałaty... ⇖ 242
Szybkie, bezproblemowe danie, idealne w razie kryzysu, albo... ⇖ 268
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 744
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 257
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 223
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 162
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 156