Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 11
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 16
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 21
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 12
Jesteś na redukcji i obawiasz się, aby początek nowego... ⇖ 18
Ciasto Kajmakowa Rozkosz to pyszne i proste ciasto z masą... ⇖ 23
19.12.2025 Magda Ten sernik z kruszonką i żurawiną ma... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 135
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 189
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 179
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2310
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2029
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1389
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 810
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 725
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 654
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 632
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 617









































