Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Zdarza Ci się zauważyć, że po lecie skóra wygląda na... ⇖ 9
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 97
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 17
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 126
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 175
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 170
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2136
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1149
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 993
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 902
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 886
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 654









































