Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 5
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 13
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 24
[ Artykuł sponsorowany] Kuchnia Malezji i Singapuru:... ⇖ 15
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 45
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 36
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 214
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 127
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 177
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 172
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 214
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 45
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 36
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 33
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 28
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 24

































