Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 12
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 16
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 15
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 18
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 128
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 177
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 172
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 346
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 255
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 202
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 164
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 162
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 146
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 66
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 63
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 57









































