Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 11
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 8
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Jeśli szukasz pomysłu... ⇖ 9
Zupa krem z kalafiora prosty sposób na przygotowanie zupy... ⇖ 17
Zestaw yerba mate – idealny pomysł na prezentYerba mate... ⇖ 17
Pomysł na szybki, łatwy i przepyszny obiad czyli makaron... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 116
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 165
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 160
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 703
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 554
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 254
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 238
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 204









































