Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Proste i pyszne kanapeczki na szybko. Idealne na każdą... ⇖ 0
Kruche i aromatyczne pierogi pieczone z kapustą i grzybami... ⇖ 16
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 22
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 18
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 27
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 130
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 126
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 175
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 170
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2070
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1133
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 966
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 880
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 854
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 567









































