Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 10
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 24
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 14
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 126
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 174
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 167
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1912
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1102
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 938
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 859
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 815
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 509









































