Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 12
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 18
Kremowe kaszotto z suszonymi borowikami i Lunch Mix od... ⇖ 20
Jednogarnkowy makaron z mięsem Szybkie, proste i sycące... ⇖ 20
Szybki piernik to ciasto, które zrobisz dosłownie „przy... ⇖ 146
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 126
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 175
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 170
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2102
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1141
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 980
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 886
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 870
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 627









































