Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 10
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 26
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 111
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 24
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 19
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 23
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 128
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 177
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 172
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 323
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 202
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 111
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 97
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 73
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 54
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 45
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 44








































