Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 6
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 16
Przepis na wyjątkowe mini deserki na Boże Narodzenie!... ⇖ 10
Latem 2011 roku, podczas podróży przez stany północnego... ⇖ 13
Te babeczki pachną świętami jeszcze zanim wyjmiesz je z... ⇖ 18
Ta sałatka to klasyk na świątecznym stole, ale sprawdza... ⇖ 16
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 131
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 183
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 175
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 537
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 462
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 434
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 382
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 365
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 336
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 318
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 238
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 220
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 219









































