Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 2
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 6
Zima to od zawsze najbardziej znienawidzony przez Ciebie... ⇖ 6
Rumiane placki z gotowanych ziemniaków zawsze kojarzą mi... ⇖ 19
Pieczone pierożki z piekarnika z duża ilością farszu to... ⇖ 98
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 16
Krem z czekoladą Milka do tortu – aksamitny i delikatny.... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 124
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 172
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 164
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1027
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 823
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 820
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 741
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 432
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 359
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 335









































