Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 7
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 15
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 20
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 20
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 133
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 189
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 178
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1741
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1073
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 687
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 599
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 582
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 546
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 477
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 473
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 453









































