Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/kuchnia-molekularna-sferyfikacja-w-domowych-warunkach/
Kuchnia molekularna wykorzystuje potencjał praw chemii, fizyki i biologii do przygotowywania smakowitych dań. Koncepcje posiłków molekularnych mogą być bardzo szerokie, choć główny efekt ma być ten sam. Jest nim przygotowanie efektownej potrawy, która będzie cieszyć zarówno kubki smakowe, jak i zmysł wzroku. Jednym z narzędzi […] Artykuł Kuchnia molekularna. Sferyfikacja w domowych warunkach pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 10
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 19
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 43
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 157
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 34
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 35
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 128
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 177
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 172
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 334
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 227
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 157
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 120
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 109
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 58
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 52
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 51







































