Kurczak po chińsku
Źródło: https://gotujzprezesem.pl/2021/08/kurczak-po-chinsku/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=kurczak-po-chinsku
Dość często sięgam po fileta z kurczaka, ponieważ jest to mięso, które nie wymaga długiej obróbki termicznej. Jeśli szybko się uwiniemy, to w 30 minut jesteśmy w stanie wyczarować coś pysznego. Dzisiejszy obiad przygotowałam właśnie z wykorzystaniem piersi z kurczaka, a mianowicie kurczaka po chińsku. Kurczak po chińsku to soczyste kawałki mięsa w towarzystwie chrupiących warzyw takich jak: papryka, cukinia, por i marchewka. Sos, który podkreśla smak dania przygotowałam...
Najnowsze przepisy
Sernik bez spodu z dodatkiem prażonych jabłek na wierzchu... ⇖ 12
O szynce wieprzowej mówi się w kuchni z szacunkiem, ale i... ⇖ 15
Lekki, a jednocześnie sycący omlet z serkiem wiejskim to... ⇖ 11
Przepisy z bloga
O szynce wieprzowej mówi się w kuchni z szacunkiem, ale i... ⇖ 15
Sałata lodowa – królowa chrupkości – często trafia... ⇖ 22
Serek wiejski – produkt niepozorny, a jednak zaskakująco... ⇖ 28
Jajka na twardo z koperkowym sosem to smak, który zna... ⇖ 31
Rzodkiewka to jedno z tych warzyw, które kojarzymy... ⇖ 47
W mojej kuchni cukinia ma stałe miejsce od późnej wiosny... ⇖ 38
Wprowadzenie – smak dzieciństwa z twistem Wielkanocne... ⇖ 31
Ricotty pierwszy raz spróbowałem podczas wakacji we... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 903
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 685
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 486
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 483
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 426
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 425







































