Kurczak po meksykańsku
Źródło: http://krylowakuchnia.blogspot.com/2020/01/od-zawsze-lubimy-na-ostro-od-zawsze.html
Od zawsze lubimy na ostro, od zawsze lubię eksperymenty kulinarna. Dziś danie inspirowane daniem kuchni meksykańskiej-chilli con carne, które oboje uwielbiamy. Zamiast mięsa mielonego użyłam kurczaka. Dlaczego kurczak? Bo to zdrowsze i chudsze mięso, no i oczywiście dużo szybsze do przygotowania. Mięso soczyste, kukurydza chrupiąca, danie pikantne-ogólnie, naprawdę smaczne i...
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 10
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 14
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 11
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 9
Rolada biszkoptowa z jabłkami to jedno z tych ciast,... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 463
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 564
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1194
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 602
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9979
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 781
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 60
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 47









































