Kurczak tandoori w aromatycznym sosie

Kurczak tandoori czyli tandoori chicken to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni indyjskiej.Tradycyjnie kurczaka tandoori przygotowuje sie w glinianych piecach tandoor, w ktorych temperatura czesto przekracza 450 stopni (dla porownania moj piekarnik osiaga maksymalnie 300 stopni z wlaczona funkcja termoobiegu). Wspanialy aromat i przepiekny czerwony kolor kurczak tandoori ...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 16
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 134
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Delikatne pulpeciki w sosie pieczarkowym przepis na obiad... ⇖ 29
Znalezienie idealnego prezentu bywa czasem prawdziwym... ⇖ 59
Przepisy i moje ulubione dania z air frayera z książki... ⇖ 92
Zatar przyprawa – do czego dodawać i jak uprawiać zatar... ⇖ 103
Bardzo smaczna sałatka z kalafiorem i orzechami Sałatka z... ⇖ 111
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204