Kutia na Wigilijnym Stole: Tradycyjny Przepis z Maku i Pszenicy

Przepis na Kutię - Tradycyjną Potrawę Wigilijną z MakuSkładniki:1 szklanka maku1 szklanka pszenicy1/2 szklanki rodzynek1/2 szklanki orzechów włoskich, posiekanychMiodu do smaku1 szklanka wrzątkuPrzygotowanie:Mak: Zalej mak wrzątkiem, pozostaw na kilka godzin, a następnie odcedź.Pszenica: Pszenicę gotuj w osolonej wodzie, aż będzie miękka. Odcedź.Rodzynki: Rodzynki zalej wrzątkiem...
Najnowsze przepisy
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 5
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 13
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 11
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 20
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 22
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 42
Gruszki w Syropie Waniliowym – Słodkie Przetwory Idealne... ⇖ 44
Bitki Wieprzowe w Sosie Własnym – Klasyk, Który Zawsze... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 321
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272