Najnowsze przepisy
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym... ⇖ 23
W dzisiejszej kuchni sięgamy po klasyczne smaki, które... ⇖ 17
Torcik waflowy z kremem truflowymW naszym rodzinnym domu... ⇖ 12
Wigilijna kapusta z łazankamiKapusta należy do potraw... ⇖ 11
Domowe ciasteczka z jagodami goji i kandyzowanym aloesem... ⇖ 18
Sernik na ciasteczkowym spodzie to super pomysł na pyszne... ⇖ 30
Jeśli szukacie przepisu na coś efektownego i pełnego... ⇖ 23
Kutia
Tradycyjna kutia składa się z pszenicy, maku, miodu, orzechów, rodzynek i migdałów. Taką kutię robiła nasza babcia na wigilię. Kutię należało zrobić dzień przed wigilią i schłodzić. Był to najlepszy deser podawany tego dnia. Szczególnie dzieci, które były mało zainteresowane rybnymi delicjami dominującymi na wigilijnym stole, cieszyły się na jej widok.Składniki:1 szklanka pszenicy na kutię1 szklanka maku1/2 szklanki orzechów włoskich1/2 szklanki rodzynków i...
Przepisy z bloga
Torcik waflowy z kremem truflowymW naszym rodzinnym domu... ⇖ 12
Wigilijna kapusta z łazankamiKapusta należy do potraw... ⇖ 11
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem... ⇖ 34
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami Tradycyjny domowy... ⇖ 789
Uszka do barszczu z orzechami i grzybamiW polskiej tradycji... ⇖ 57
Przepisy na czasie
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami Tradycyjny domowy... ⇖ 786
Bardzo szybkie świąteczne ciasteczka, które goszczą u... ⇖ 342
Tradycyjnie grudzień rozpoczynam przepisem na piernik.... ⇖ 118
Rewelacyjny makowiec z budyniem Nie będziecie chcieli już... ⇖ 106
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 77
Jak mrozić uszka wigilijne Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 74
Ciasto kruche z makiem to prosty i smaczny wypiek, który... ⇖ 71
Jak gotować mrożone uszka Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 64