Kwas antonicki – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/10/kwas-antonicki-kuchnia-podkarpacka.html
Kwas antonicki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Antoniki, gmina Lubaczów, powiat lubaczowski Kwas antonicki to wyjątkowo bogata w składniki zupa, pochodząca z Ziemi Lubaczowskiej. Choć pozornie jej bazowym składnikiem są czerwone buraczki, to w rzeczywistości rzecz jest nieco bardziej skomplikowana, ponieważ zupa zakwaszana jest kwasem z kapusty kiszonej lub z kiszonych ogórków, a...
Najnowsze przepisy
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 7
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 8
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 98
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 483
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 443
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 440
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 338
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 335
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 165
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































