Kwas antonicki – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/10/kwas-antonicki-kuchnia-podkarpacka.html
Kwas antonicki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Antoniki, gmina Lubaczów, powiat lubaczowski Kwas antonicki to wyjątkowo bogata w składniki zupa, pochodząca z Ziemi Lubaczowskiej. Choć pozornie jej bazowym składnikiem są czerwone buraczki, to w rzeczywistości rzecz jest nieco bardziej skomplikowana, ponieważ zupa zakwaszana jest kwasem z kapusty kiszonej lub z kiszonych ogórków, a...
Najnowsze przepisy
Sprawdzony przepis na ciasto, który wykorzystuje od wielu... ⇖ 7
Kutia wigilijna z pszenicy, maku i miodu – słodkie,... ⇖ 8
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 18
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 60
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 33
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 46
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 47
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1909
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1313
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 764
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 710
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 624
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 622
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 587
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 508
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 495









































