Kwas buraczany
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/kwas-buraczany/
Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz biały na zakwasie żytnim oraz barszcz czerwony buraczany. Dziś zajmiemy się przygotowaniem bazy do Wigilijnego barszczu czerwonego. Praca polega na pokrojeniu buraków i zalaniu ich wodą. Po kilku dniach kiszenia, kwas będzie gotowy do przygotowania... Read More Artykuł Kwas buraczany pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 14
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 25
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 22
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 27
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 26
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 120
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 143
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 239
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 290
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3093
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2168
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1508
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 861
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 762
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 724
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 711
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 689
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































