Kwas buraczany
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/kwas-buraczany/
Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz biały na zakwasie żytnim oraz barszcz czerwony buraczany. Dziś zajmiemy się przygotowaniem bazy do Wigilijnego barszczu czerwonego. Praca polega na pokrojeniu buraków i zalaniu ich wodą. Po kilku dniach kiszenia, kwas będzie gotowy do przygotowania... Read More Artykuł Kwas buraczany pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 13
Jeżeli zastanawiasz się Jak Przechowywać Zakwas z... ⇖ 16
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 19
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 26
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 239
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 22
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 23
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 26
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 95
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 119
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 227
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 268
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1992
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1117
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 949
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 870
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 826
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 519









































