Kwas buraczany

Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz biały na zakwasie żytnim oraz barszcz czerwony buraczany. Dziś zajmiemy się przygotowaniem bazy do Wigilijnego barszczu czerwonego. Praca polega na pokrojeniu buraków i zalaniu ich wodą. Po kilku dniach kiszenia, kwas będzie gotowy do przygotowania... Read More Artykuł Kwas buraczany pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 7
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 10
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 19
Dawno mnie nie było, wracam zatem z pysznym i prostym... ⇖ 20
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 19
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 13
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 74
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 88
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 193
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 230
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 450
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 828
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 355
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 325
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 309
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 262