Kwas buraczany
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/kwas-buraczany/
Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz biały na zakwasie żytnim oraz barszcz czerwony buraczany. Dziś zajmiemy się przygotowaniem bazy do Wigilijnego barszczu czerwonego. Praca polega na pokrojeniu buraków i zalaniu ich wodą. Po kilku dniach kiszenia, kwas będzie gotowy do przygotowania... Read More Artykuł Kwas buraczany pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 15
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 22
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 33
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 23
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 20
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 91
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 111
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 225
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 268
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1035
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 853
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 827
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 752
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 452
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 367









































