Kwas buraczany
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/kwas-buraczany/
Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz biały na zakwasie żytnim oraz barszcz czerwony buraczany. Dziś zajmiemy się przygotowaniem bazy do Wigilijnego barszczu czerwonego. Praca polega na pokrojeniu buraków i zalaniu ich wodą. Po kilku dniach kiszenia, kwas będzie gotowy do przygotowania... Read More Artykuł Kwas buraczany pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 4
Zima to od zawsze najbardziej znienawidzony przez Ciebie... ⇖ 4
Rumiane placki z gotowanych ziemniaków zawsze kojarzą mi... ⇖ 16
Pieczone pierożki z piekarnika z duża ilością farszu to... ⇖ 89
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 13
Krem z czekoladą Milka do tortu – aksamitny i delikatny.... ⇖ 17
Odchudzanie jest dla Ciebie synonimem męki i czasu, który... ⇖ 20
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 91
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 110
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 225
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 268
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1026
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 820
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 819
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 736
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 430
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 358
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 334









































