Kwas buraczany
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/kwas-buraczany/
Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz biały na zakwasie żytnim oraz barszcz czerwony buraczany. Dziś zajmiemy się przygotowaniem bazy do Wigilijnego barszczu czerwonego. Praca polega na pokrojeniu buraków i zalaniu ich wodą. Po kilku dniach kiszenia, kwas będzie gotowy do przygotowania... Read More Artykuł Kwas buraczany pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 10
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 17
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 23
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 21
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 20
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 24
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 88
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 102
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 217
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 262
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 753
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 613
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 331
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 288
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 281









































