Kwas buraczany
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/kwas-buraczany/
Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz biały na zakwasie żytnim oraz barszcz czerwony buraczany. Dziś zajmiemy się przygotowaniem bazy do Wigilijnego barszczu czerwonego. Praca polega na pokrojeniu buraków i zalaniu ich wodą. Po kilku dniach kiszenia, kwas będzie gotowy do przygotowania... Read More Artykuł Kwas buraczany pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Delikatna, puszysta i pełna smaku focaccia z dodatkiem... ⇖ 6
Kentucky Gold – prosty domowy sos, który pasuje do wielu... ⇖ 13
Ta warstwowa sałatka na Sylwestra jest nieziemska! Lubię... ⇖ 17
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 21
To bardzo prosty przepis na pyszne ciasto bez dodatku cukru... ⇖ 12
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 122
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 153
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 244
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 296
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3779
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2341
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1679
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 940
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 913
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 852
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 805









































