Kwas buraczany
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/kwas-buraczany/
Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz biały na zakwasie żytnim oraz barszcz czerwony buraczany. Dziś zajmiemy się przygotowaniem bazy do Wigilijnego barszczu czerwonego. Praca polega na pokrojeniu buraków i zalaniu ich wodą. Po kilku dniach kiszenia, kwas będzie gotowy do przygotowania... Read More Artykuł Kwas buraczany pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 5
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 12
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 17
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 17
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 12
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 111
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 134
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 231
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 284
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1739
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1066
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 580
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 545
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 475
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452









































