Najnowsze przepisy
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 1
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 22
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 23
Zdrowy i Smaczny Obiad dla Rodziny: Fit Placuszki na Każdy... ⇖ 25
Pierwszy raz zrobiłam brioszkę i zakochałam się w tym... ⇖ 7
Kwaśnica z Dynowa – kuchnia podkarpacka
Kwasnica z Dynowa - kuchnia podkarpackaZupa z suszonych grzybow to w wielu podkarpackich domach pierwsze i obowiazkowe danie wigilijnej wieczerzy. Jest to postne danie, zwykle przygotowane z niewielkiej ilosci skladnikow. Wywar z ugotowanych grzybow zakwasza sie zakwasem na bialy barszcz lub kwasem z kiszonej kapusty. Do zupy dodaje sie kasze lub makaron. Na polnocy regionu zwykle podaje sie ja z ...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 36
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100