Lasagne
Źródło: http://zielonakuchnia.blogspot.com/2020/05/lasagne.html
Tradycyjne lasagne wywyodzi się ze średniowiecznego Neapolu. Chociaż jeszcze wówczas przepisy różniły się od obecnie znanej zapiekanki. Płaty makaronu przekładane były plasterkami lokalnej kiełbasy, smażonymi klopsikami, jajkami na twardo, mozarellą i ricottą. Obecną formę tej potrawy przypisuje się północnym Włochom, zwłaszcza regionieEmilia-Romagna.Składniki (6...
Najnowsze przepisy
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 14
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 18
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 21
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 28
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 41
Przepisy z bloga
Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany... ⇖ 828
Sezon na kurki to jeden z moich ulubionych. Te niepozorne... ⇖ 670
Uwielbiam klasyczny hummus, ale lubię też go od czasu do... ⇖ 767
Siekane kotlety są fajną alternatywą dla zwykłych... ⇖ 789
Lubię proste i wytawne muffinki. Chociaż często są... ⇖ 799
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 602
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 524
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 502
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 436
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 407
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 401
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 397
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 278
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 269
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 269









































