Leczo z kiełbasą
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/leczo-z-kiebasa.html
Leczo to jedno z bardzo popularnych dań w naszej kuchni. Nie jest to danie typowo staropolskie, ale zyskało już sporo zwolenników. Najczęściej przyrządzamy je w sezonie letnim i jesiennym, gdy mamy świeże sezonowe warzywa, takie jak pomidory, cukinię i paprykę. Ale obecnie takie warzywa można dostać w supermarketach przez cały rok. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle...
Najnowsze przepisy
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 13
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 10
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 13
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 85
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 244
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 166
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 382
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 208
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 501
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 483
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 411
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 384
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 252
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 247









































