Leniwe

200 g sera1 jajko15 g masłaokoło 120 g mąki1 łyżeczka płaska soliWszystko mielimy w maszynce do mielenia mięsa na sitku nr.8, dodajemy jajko, masło oraz mąkę. Zagniatamy na jednolite ciasto, formujemy wałek, ucinamy pod skosem małe kawałki. Możemy na nich zrobić lekkie nacięcia nożem lub widelcem lecz nie koniecznie.Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie od wypłynięcia około 3 minut na małym ogniu.Gotowe lenie podajemy jako samo danie lub jako dodatek.
Najnowsze przepisy
Oh my goodness, let me tell you about these raspberry... ⇖ 16
Hey there! Let me tell you, quick pickled red onions are an... ⇖ 14
Oh my gosh, let me tell you about these cinnamon sugar... ⇖ 12
There’s nothing quite like starting your day with a... ⇖ 12
Oh my goodness, let me tell you about the first time I made... ⇖ 11
Przepisy z bloga
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 duża cebula2 łyżki... ⇖ 120
Przepisy na czasie
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 208
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 144
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 128
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 111
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 106
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 102
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 81